Twinkle | Digital Commerce

MyOrder: mobiel bestellen en betalen nu ook via QR-codes

2017-10-05
165111
  • 1:26

Rabobank heeft zijn mobiele applicatie MyOrder uitgebreid met een scantoepassing. Gebruikers kunnen voortaan producten of diensten bestellen en betalen door QR-codes te scannen, bijvoorbeeld in etalages of reclameposters in bushokjes.

Gertjan Rösken van Rabobank kondigde de uitbreiding van MyOrder aan op het Online Betaal Congres, begin deze maand in Amsterdam. De applicatie kreeg afgelopen vrijdag een update (iPhone) en ze wordt vandaag officieel gepresenteerd, laat Edwin de Ron van de Rabobank weten op Twitter:

Billboard shopping
MyOrder, ook beschikbaar voor Android, werd tot op heden gebruikt op enkele duizenden fysieke locaties, waaronder veel horecapunten. Ook bestellingen bij Thuisbezorgd.nl kunnen bijvoorbeeld met MyOrder worden afgerekend. De toegevoegde scanoptie maakt het laagdrempelig voor retailers om aan 'billboard shopping' te doen, een fenomeen dat snel om zich heen grijpt. 'Uw nieuwe fililaal is dichterbij dan u denkt', is de boodschap die Rabobank vanaf vandaag communiceert naar ondernemers (zie de foto van De Ron).

Menu
Het nieuwe mobiele menu van MyOrder brengt de verschillende mogelijkheden van de bestel- en betaaloptie in beeld:Mobiel iDeal
Om met MyOrder te kunnen betalen hebben shoppers nu nog een account nodig bij MiniTix, de bank- en provider-onafhankelijke mobiele portemonee van de Rabobank. Op het Online Betaal Congres (presentaties) noemde business development manager Rösken een directe koppeling tussen MyOrder en mobiel iDeal ‘perfect’. Rabobank wil mobiel iDeal in de eerste helft van dit jaar breed introduceren, werd op het congres duidelijk.