Twinkle | Digital Commerce

De Nieuwe Zaak bouwt aan Europese Christelijke webwinkel

2017-05-27
180101
  • 1:34

De Nieuwe Zaak heeft een nieuwe webwinkel voor de EO opgeleverd, waarin de omroep eigen producten koopt. De retailtak van het e-commerce bureau komt zelf met een grote Christelijke webwinkel, die ook Christenen buiten ons land moet aanspreken.

Dat laat directeur Jurriën Kerstholt van De Nieuwe Zaak weten aan Twinkle. Het bureau heeft op het eigen platfrom ecManager een nieuwe webwinkel voor de EO gebouwd, die de omroep zelf gaat runnen. Op Shop.eo.nl zijn boeken, muziek, films, documentaires, series en spellen te bestellen.

Eigen winkelomgevng
Als publieke omroep is de EO door de Nederlandse wetgever beperkt in zijn marketingmogelijkheden voor productverkoop (meer daarover hier). De ambitie om een grote Christelijke online-mediawinkel op de zetten werd in de kiem gesmoord. De retailpoot van De Nieuwe Zaak duikt in het gat dat de omroep niet mag dekken. Kerstholt: ‘Veel Christenen gaan nu naar Bol.com, maar ze hebben behoefte aan een eigen winkelomgeving met een breed aanbod. Wij gaan daar zelf een webwinkel voor bouwen. Ik kan er niet te veel over vertellen, behalve dat we in het eerste kwartaal van volgend jaar open willen gaan, te beginnen in Nederland.’

Kerstboombezorgen.com
De Nieuwe Zaak besloot vorig jaar om naast het advieswerk en het ontwerpen en bouwen van shops ook webwinkels te gaan runnen. De primeur was vorig jaar voor Kerstpakkettenshop.com. Voor de aankomende decembermaand heeft De nieuwe Zaak behalve die webwinkel ook Kerstboombezorgen.com gelanceerd. Kerstholt: ‘Die knalt nu al. Er komen net oliebollen binnen omdat we eerder dan verwacht het eerste target hebben gehaald.’

Jan des Bouvrie
De retailtak van De Nieuwe Zaak is verder bezig met de bouw van een webwinkel voor Jan des Bouvrie, waarvoor het begin volgend jaar ook de exploitatie op zich gaat nemen. ‘Daarnaast hebben we een licencie gekregen om voor een b2b-partij serviezen te gaan verkopen online’, aldus Kerstholt.