Twinkle | Digital Commerce

Betalen met iDeal QR nu overal mogelijk

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Retailers kunnen klanten nu overal mobiel laten betalen via een iDeal QR-code. De scanapplicatie maakt het mogelijk om via iDeal te betalen bij bijvoorbeeld thuisbezorging of bij aankopen vanuit papieren reclamefolders.

Betaalvereniging Nederland testte de betaaloptie sinds april met een aantal ondernemingen. Nu kunnen ‘alle bedrijven en instellingen’ iDeal QR als transactiemethode aanbieden via een aparte iDeal-app. De toepassing wordt later toegevoegd aan de bestaande apps van banken. Consumenten kunnen akkoord geven aan de betaling door hun pincode in te voeren.

Veel interesse vanuit markt
‘We starten met een statische code op de collectebus’, zei Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland tijdens de laatste editie van het Online Betaal Congres - in 2017 verder onder de naam Digital Transactions. ‘Wie die scant, kan doneren via iDeal op zijn smartphone. Op termijn kunnen we zo’n code dynamisch maken en afdrukken op facturen, restaurantbonnetjes of websites. Daar is al vrij veel interesse voor.’

Kosten
Een iDeal-betaling is voor incassanten duurder dan een pin-betaling, maar weer goedkoper dan contactloze transacties met NFC en Bluetooth. Deze technieken werpen voor consumenten hogere drempels op, aldus Betaalvereniging Nederland.