Twinkle | Digital Commerce

Brandos trekt stekker uit Nederlandse online schoenwinkel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Brandos is per 1 juli gestopt met zijn activiteiten in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië. Het Zweedse bedrijf laat weten zich alleen nog op Scandinavië te zullen richten.


Volgens Schuhkurier zou Brandos in financiële problemen verkeren. Het Duitse vakblad relateert die aan de start van concurrent Zalando in Scandinavische landen. Afgelopen jaar boekte Brandos een omzet van 55 miljoen euro en het jaar ervoor werd de Zweedse pure player nog bestempeld als een van de tien snelst groeiende Europese mediabedrijven.

Openstaande orders
Brandos belooft Nederlandse shoppers al hun orders nog uit te leveren. Ruilen kan niet meer, retourneren nog wel. Brandos gaat verder met webwinkels in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland, maar het bedrijf zal orders in die shops niet naar Nederland verzenden.

Druk
De druk op de schoenbestedingen treft niet alleen fysieke retailers als Schoenenreus, dat failliet ging en een doorstart kreeg en de Macintosh Retail Group, dat meer dan honderd winkels sluit; ook veel pure internetverkopers hebben moeite voldoende inkomsten te boeken. Een jaar geleden ging Sjoez.nl failliet, eerder dit jaar ging Fooshz kopje onder. Die shop werd na het faillissement in maart overgenomen door Uppark.nl.