Twinkle | Digital Commerce

Aanhoudende prijsdruk e-commerce hindert Docdata

2017-05-27
355232
  • 1:16

Docdata heeft het afgelopen kwartaal met verlies afgesloten, laat het bedrijf uit Waalwijk vandaag weten. Volgens topman Michiel Alting von Geusau heeft Docdata, dat veel diensten verleent aan e-commerce bedrijven, last van prijsdruk door toenemende concurrentie.

Michiel Alting von Geusau bevestigt een analyse over de toegenomen prijsdruk, die Martijn den Drijver van SNS Securities maakte na het tussentijdse bericht van Docdata. De topman tegen persbureau AFN: ‘Aangezien e-commerce een van de weinige groeimarkten is, proberen meer bedrijven in de markt te komen, zoals transport- en logistiekbedrijven. Dit zorgt voor scherpe prijzen.’  

Meer omzet
De omzet van Docdata nam de afgelopen periode wel toe, zeker bij de e-commerce gerelateerde activiteiten. Uit het bericht van Docdata: ‘De commerce, payments en fulfilment activiteiten laten in het derde kwartaal 2010 een verdere groei zien voor wat betreft omzet en gerealiseerde transactieaantallen. Het groeipercentage is in het derde kwartaal 2010 duidelijk toegenomen.’

Duitsland
Het verlies (hoeveel precies is onbekend) van Docdata heeft niet alleen te maken met de neerwaartse prijsdruk. Het bedrijf wijst zelf op geplande kosten voor de overname van het Duitse Dohmen Solutions en op extra kosten die moesten worden gemaakt om de ‘uitzonderlijke omzetgroei’ in Duitsland bij te kunnen benen.

U vindt de mededeling van Docdata via onderstaande link.

Size: 82.8K bytes Modified: 2 June 2016, 12:48

Eerder dit jaar hield Cor Molenaar een video-interview met Docdata's Michiel Alting van Gesau. Dat kunt u hier bekijken.