Twinkle | Digital Commerce

Whitepaper over mobiele verkopen in Nederland

2017-11-08
733541

OMI2, platform voor mobiele professionals, heeft eerder deze zomer een whitepaper uitgebracht met de titel ‘Mobiel als verkoopkanaal’. Daarin schijnen Rolf Meester (Futureways) en Arlette Broex (Logica) hun licht op de ontwikkelingen in ons land.

Meester en Broex zijn allebei verbonden aan OMI2, platform voor mobiele professionals en onderdeel van ECP-EPN. Voor hun whitepaper spraken de auteurs met Bol.com, Wehkamp.nl, Hema, Lotto, Pathé en Eredivisie Live. Een aantal van deze partijen verkoopt al mobiel, zij het op verschillende manieren en met gebruikmaking van verschillende betaalmethoden.

Pathé, zo concluderen Meester en Broex, gaat het verst in het omarming van nieuwe mobiele betaalmogelijkheden. De bioscoopexploitant faciliteert straks vier verschillende afrekenmethoden, liet Thomas van de Weerd ook al weten in Twinkle.

In de whitepaper komen de overwegingen van genoemde bedrijven aan de orde, net als een overzicht van alle partijen die zijn betrokken bij de keten van mobiele betalingen. Ook biedt de whitepaper een opsomming plus uitleg van huidige mobiele betaalmogelijkheden en onderstaand overzicht van de geschiktheid van die methoden voor typen transacties.U kunt de complete whitepaper ‘mobiel als verkoopkanaal’ downloaden via onderstaande link. Hoofdconclusie: het gebleken gebrek aan geschikte mobiele betaaloplossingen stopt de ontwikkeling van m-commerce niet, maar vertraagt haar wel.


Size: 752.3K bytes Modified: 2 June 2016, 10:10