Twinkle | Digital Commerce

IBM betaalt bijna half miljard dollar voor Unica

2017-05-27
180101
  • 0:58

IBM heeft Unica overgenomen. De softwaregigant betaalt 480 miljoen dollar voor de aanbieder van onder meer webanalytics-paketten. Daarmee is het overnamepotje van IBM, dat investeert in voorspellende analysesoftware, nog niet leeg.

'Unica will expand IBM's ability to help organizations analyze and predict customer preferences and develop more targeted marketing campaigns', aldus IBM in een vandaag verschenen persbericht over de Unica-aankoop.

Sterling Commerce, Coremetrics, SPSS
IBM nam nog geen drie maanden geleden Sterling Commerce over van AT&T, voor een bedrag van 1,4 miljard dollar. CEO Sam Palmisano liet rond die tijd al doorschemeren dat IBM voor in totaal 20 miljard dollar bedrijven over zou nemen tot 2015.

In juni werd IBM voor een onbekend bedrag eigenaar van Coremetrics, verkoper van analysesoftware voor onder meer webwinkeliers. Vorig jaar al werd SPSS door IBM ingelijfd. Kosten: 1,2 miljard dollar.

Klantrelatie
Met de overnames investeert IBM in software voor marketinganalyse, gericht op het voorspellen van klantgedrag- en behoeften. De deal met Unica, dat al een klantrelatie heeft met IBM, moet nog worden goedgekeurd.