Twinkle | Digital Commerce

Qweery komt met snelle onsite-zoekfunctie

2017-11-09
180101
  • 1:48

Oililyshop.com, Gsmstunter.nl, Laptopplus.nl en Barbequeshop.nl behoren tot de eerste webwinkels die gebruik maken van TypeResult. De applicatie van Qweery toont bij het intoetsen van de eerste letters van een zoekterm al resultaten, inclusief foto’s en productinformatie.

Webshoppers die in het zoekveld van een webwinkel met TypeResult een opdracht ingeven, krijgen na de eerste toetsaanslag al producten voorgeschoteld in een layer over een klein gedeelte van de pagina. Volgens Qweery gebeurt dat binnen vijftig milliseconden. Gedachte is dat webwinkeliers hiermee snel kunnen laten zien wat ze allemaal in huis hebben, waarbij ze de gebruikerservaring verbeteren en de conversie verhogen. Een voorbeeld met Bol.com op Typeresult.com laat zien hoe snel de zoektoepassing werkt.

Tot tiendhuizend producten
Qweery biedt ‘maatwerk in zoektechnologie’ voor de websites van grotere bedrijven als De Europeesche Verzekeringen en Van der Valk. Met TypeResult, feitelijk een onderdeel van de dienstverlening aan de grote klanten, mikt het bedrijf op kleinere bedrijven en webwinkels met een assortiment tot tienduizend producten. Directeur Ramon Cohen de Lara: ‘Voor deze groep hebben we lang gewerkt om de implementatietijd te verkorten en de kosten te verlagen.’

Maandelijkse fee
Volgens Cohen de Lara kunnen webwinkeliers TypeResult binnen dertig minuten implementeren in hun shop aan de hand van een datafeed en een enkele regel code. De klant betaalt geen installatiekosten maar een maandelijks fee van tussen de 7,95 euro en 59,95 euro. Het abonnementsbedrag hangt van het aantal zoekopdrachten en het aantal producten dat doorzocht moet worden.

Schuifjes
De waarde van een productsuggestie, die bepaalt hoe snel of hoe prominent de suggestie in beeld komt, hangt allereerst af van het aantal kliks dat zij genereert binnen TypeResult. Daarnaast kan de webwinkelier met behulp van ‘schuifjes’ aangeven welke criteria belangrijk zijn voor de hiërarchie van de zoekresultaten. Cohen de Lara: ‘Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven dat nieuwere producten beter zichtbaar moeten zijn dan oudere of bepaalde promotieartikelen hoog laten scoren.’ Een koppeling met verkoopdata ontbreekt, maar kan wel worden gemaakt in de meer high end pakketen van Qweery.

TypeResult is niet alleen geschikt voor webwinkels, benadrukt Cohen de Lara, maar ook voor andere sites die sterk leunen op hun zoekfunctie. Qweery wil de applicatie ook in het buitenland gaan aanbieden.