Twinkle | Digital Commerce

BigCommerce biedt winkeletalage voor Facebook

2017-05-27
180101
  • 0:59

Facebook groeit langzamerhand uit tot een virtual shopping mall, schrijf het toonaangevende weblog Techcrunch. Zo laat BigCommerce, dat laagdrempelige e-commerce software verkoopt, zijn klanten zogenoemde storefronts vullen op Facebook-pagina’s.

Met SocialShop, zoals de applicatie is gedoopt, kunnen webwinkeliers producten uit hun assortiment etaleren op Facebook. Dat gaat heel eenvoudig, schrijft Techcrunch: de ongeveer vierduizend klanten van BigCommerce hoeven de applicatie alleen maar te installeren op hun Facebook-pagina, door de URL van hun webwinkel in te kloppen en vervolgens zelf te kiezen welke producten ze willen tonen.

Shop Now
Bezoekers van een storefront kunnen via het tabblad ‘Shop Now’ de producten bekijken en delen met hun vrienden. Kopen binnen de Facebook-omgeving kan niet: BigCommerce verwijst klanten door naar de webwinkel achter de profielpagina.

Payvment
Techcrunch vergelijkt SocialShop met Payvment, een kind van PayPal’s Adaptive Payments API. Ook Payvement stelt online-verkopers in staat een strorefront te openen op Facebook. Belangrijk verschil is dat ook verkopers zonder webwinkel er terecht kunnen. Kopers kunnen bovendien producten uit verschillende storefronts in een winklemandje gooien en in één keer afrekenen.


Size: 593 bytes Modified: 2 June 2016, 10:10