Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl profileert zich als online-tuincentrum

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Wehkamp.nl heeft 'de grootste online tuinwereld van Nederland' geopend, waarin onder meer tuingereedschap, buitenkeukens en zwembaden worden aangeboden. De verkoopresultaten in de eerste week zijn volgens het online-warenhuis zeer goed te noemen.

Wehkamp.nl voegde zijn artikelen die in de tuin gebruikt kunnen worden samen in de vorige week geïntroduceerde tuinwereld. Het assortiment werd daarnaast uitgebreid met producten van de eerder verkrijgbare merken en met die van nieuwkomers als Bruynzeel en Nilfisk. In totaal zijn er zo’n twaalfhonderd producten in de tuinwereld verkrijgbaar.

Buiten koken
Volgens woordvoerster Pauline Hoekstra is de collectie aangepast aan de actuele trends. Zo wordt de liefhebber van buiten koken sinds vorige week bediend met de skottelbraai van Cadac, barbeques van Weber en buitenkeukens van Brada en Garden Grill.

Groei in online-tuinmarkt
Op de vraag waarom voor een aparte tuinwereld is gekozen, antwoordt Hoekstra: 'Wehkamp.nl springt in op de geconstateerde groei in de online- tuinmarkt en is hiermee de eerste online-tuinwereld van deze omvang.’ Intratuin, dat 54 Nederlandsde vestigingen en naar eigen zeggen een marktaandeel van 30 procent heeft, verkoopt (nog) niet online.

Behoefte
Hoekstra over de eerste resultaten van de nieuwe wereld op Wehkamp.nl: ‘Duidelijk is dat we voorzien in een behoefte. Sinds de opening (op 19 maart, red.) heeft de tuinwereld meer bezoekers getrokken dan alle tuinproducten samen vorig jaar gedurende het hele seizoen deden. Ook de verkoopresultaten zijn zeer goed te noemen.'