Twinkle | Digital Commerce

Op Facebook betalen met PayPal

2017-05-27
180101
  • 1:20

Facebook en Paypal zijn een strategische samenwerking aangegaan. Zo kunnen adverteerders binnenkort PayPal gebruiken om Facebook Ads te betalen en wordt PayPal een betaalmethode voor Facebook Credits.

Dennis Van Allemeersch, General Manager PayPal Benelux: 'Voortbouwend op PayPals peer-to-peer betaalfaciliteit, zetten we nu ook sterk in op het ondersteunen van betalingen via sociale netwerken. In Nederland kunnen Hyves-gebruikers hun Goldmembership al met PayPal betalen en op Europees niveau kunnen Netlog-gebruikers al hun Netlog credits met PayPal betalen. De strategische samenwerking met Facebook is voor ons een logische stap aangezien Facebook een van de snelst groeiende netwerken is, ook in Nederland.'

Betalen van Facebook Ads met PayPal
Adverteerders kunnen binnenkort de betaalmethode gebruiken om Facebook Ads te betalen via Facebook's online advertising tool. De optie om met PayPal te betalen is een uitkomst voor bedrijven in gebieden waar betaalprocessen ingewikkeld en duur zijn. Door de integratie wordt het met name voor kleine, internationale adverteerders wereldwijd nog makkelijker campagnes in te zetten binnen de groep van 400 miljoen Facebook-gebruikers, waarvan 70 procent zich buiten de Verenigde Staten bevindt.

Betalen van Facebook Credits met PayPal
PayPal wordt bovendien een betaalmethode voor Facebook Credits, dat zich op dit moment in een betatestfase bevindt. Facebook Credits zijn virtuele muntjes waarmee gebruikers games en applicaties kunnen kopen. Om te voorkomen dat gebruikers hun creditcardgegevens moeten uitwisselen met derden, biedt Facebook 'credits' aan die je direct bij Facebook aanschaft. Door PayPal toe te voegen als betaalmethode kunnen gebruikers nu snel en makkelijk virtuele goederen kopen. Facebook credits kunnen ook worden gebruikt om cadeautjes te kopen in de Facebook Gift Shop.