Twinkle | Digital Commerce

Grenzeloos online zakendoen

2017-05-27
180101
  • 1:54

Internet verkleint de wereld en faciliteert een enorme internationale handelsplaats. Een cliché wellicht, maar dat maakt het nog niet eenvoudig om over de grenzen van uw eigen land zaken te doen.


Tijdens het Cross Border E-commerce Event, op 9 september in Bunnik, kunt u op verschillende niveaus leren over grenzeloos online zakendoen.

Tekst: Marieke Verdonk

Keynotes zijn er van HotelBooker, in ons land bekend van HotelSpecials.nl en HotelAanbiedingen.nl, en MS Mode. Hotelspecials.de won dit jaar tijdens de Nationale Thuiswinkel Awards de prestigieuze Cross Border E-commerce Award. ‘HotelSpecials heeft heel duidelijk internationaal succes behaald in 2014, zonder investeerders’, oordeelde de jury. Met de positionering op specials heeft HotelSpecials een uniek businessmodel ten opzichte van Duitse concurrenten. De specials bestaan uit een hotelovernachting met extra’s zoals een gratis nacht, vip-upgrade of diner. Dennis van Allermeersch, ceo van HotelBooker, komt vertellen welke stappen het bedrijf heeft gezet om succesvol te worden in Duitsland.

Noor de Bruijn is directeur marketing & e-commerce bij MS Mode. De internationale fashion retailer heeft ruim vierhonderd winkels verspreid over Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Elk land heeft een eigen webshop. De Bruijn gaat in op de omnichannel strategie en de internationale aanpak.

Verschillende categorieën
Naast deze keynote presentaties zijn er sessies in drie verschillende categorieën. Er zijn presentaties voor ceo’s en managers die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van global e-commerce. Patrick Kerssemakers, ceo van Fonq, komt bijvoorbeeld vertellen hoe je de internationale expansie kunt organiseren. Daarnaast zijn er sessies voor starters in een specifiek doelland. Rogier van Camp, algemeen directeur en eigenaar van Leapp, deelt zijn ervaringen over de omnichannel aanpak van de tweehands-Apple-verkoper in Duitsland. En Geert-Jan Smits weet alles over online zakendoen in China. Zijn webshop Flinders is sinds enige tijd op Tmall te vinden.

In de derde en laatste categorie draait het om internationale marketing voor gevorderden.

Ronde tafels
Jaarlijks terugkerende onderdelen van het programma zijn de ronde tafels met specifieke thema’s, zoals ‘Hoe groei ik Duitsland?’ en ‘Internationale logistieke oplossingen’. De dag wordt afgesloten met het bekendmaken van de winnaar van de Cross Border Challenge (waarover in het volgende nummer veel meer) en een internationale barbecue.

____________________

Cross Border E-commerce Event
Het Cross Border E-commerce Event (programma) is een initiatief van Duitsland-specialist Dexport en wordt georganiseerd in samenwerking met Twinkle.
____________________

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 6-2015.