Twinkle | Digital Commerce

Bol.com met widget op homepage RTL

2017-05-27
171129
  • 1:03

Bol.com is de eerste partij met een commerciële widget op de homepage van RTL Nederland. RTL wijst bezoekers op producten die aansluiten bij actuele content, maar laat het retailen aan anderen over.

Volgens RTL-woordvoerster Lineke Essed past de samenwerking met Bol.com in het streven om Rtl.nl ‘widget driven’ te maken.

Ook voor Bol.com is de widget een logische stap, gelet op de uitspraak van directeur Daniel Ropers om ‘steeds daar te zijn waar behoefte ontstaat aan onze producten’. Om zijn aanwezigheid buiten de eigen site te vergroten, introduceerde Bol.com eerder onder meer een widget voor Hyves en chatbot Billie.

NRC en SBS
De widget (voorbeeld op afbeelding) op Rtl.nl is niet door Bol.com, maar door het omroepbedrijf ontworpen en ontwikkeld. In tegenstelling tot veel andere media lijkt RTL Nederland geen schot te zien in de verkoop van producten. Terwijl een krant als NRC volop aan het online-retailen is geslagen en concurrent SBS verschillende webwinkels exploiteert, neemt RTL genoegen met verkoopcommissies.

Overigens is de Bol-widget op Rtl.nl vandaag van de site gehaald om een opvallende fout te herstellen.  

Spelsalon.nl en Etenvandaag.nl
Rtl.nl werd afgelopen zomer opnieuw gelanceerd. Op de centrale site staan onder meer verwijzingen naar de eigen sites Spelsalon.nl en Etenvandaag.nl, die samenwerkt met Iens.nl en Just-eat.nl.