Twinkle | Digital Commerce

Ikzoekeentas.nl nu van Scapino

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

De Hoogenbosch Retail Group heeft de website Ikzoekeentas.nl overgedaan aan het zusterbedrijf Scapino. Hoogenbosch, bekend van de formules Dolcis, Manfield, Invito en PRO Sport, zegt zich te willen concentreren op nieuwe formule Shick.

Shick wordt deze week gelanceerd als koopplek voor ‘high fashion schoenen tegen low-budget prijzen’. Directeur Henk Sieders van Hoogenbosch zegt capaciteit beschikbaar te hebben gemaakt om de formule van de grond te trekken, wat ten koste is gegaan van Ikzoekeentas.nl: ‘We kunnen niet van beide initiatieven tegelijkertijd een succes maken’, zei hij tegen Fashionunited. ‘Vandaar dat we de webwinkel hebben overgedragen aan Scapino.’

Diesel, Miss Sixty, Energy
Ikzoekeentas.nl was vanaf de start medio 2008 de plaats waar tassen van alle bestaande Hoogenbosch-schoenformules werden verkocht. Tassen van onder meer Diesel, Miss Sixty en Energy werden aangeboden in de shop. Wie nu een bezoek brengt aan Ikzoekeentas.nl, komt terecht in het tassenhoekje van Scapino, waar alleen de eigen merken Novocento en Bluebox te koop zijn.

Volle sterkte
Volgens planning zal Scapino, net als Hoogenbosch onderdeel van de reusachtige Macintosh Retail Group, de webwinkel medio 2011  weer 'op volle sterkte' kunnen laten draaien, schrijft Fashionunited.

In de tweede helft van 2008 bracht Hoogenbosch Retail Group webshops in de lucht voor al zijn schoenformules. Twinkle interviewde toen algemeen directeur René de Lege. Dat artikel kunt u hier lezen.