Twinkle | Digital Commerce

Bezorging televisie even duur als boek bij Bol.com

2017-11-11
180101
  • 0:56

Bol.com heeft de verzendkosten voor televisies verlaagd van 39,95 euro naar het symbolische bedrag van 1,95 euro. Dat is net zoveel als Bol.com de koper van een boek in rekening brengt.

Bol.com communiceert op het eigen weblog dat de stap de besteller een ‘automatische korting’ van 38,- euro oplevert. De mediawinkel schrijft onder meer: ‘Daarbij zijn ook de bezorgafspraken veranderd. Is de bestelling voor 16.00 uur binnen bij bol.com dan staat de volgende dag een koerier op de stoep met het gewenste toestel.’

Assortiment
Bol.com begon ruim een jaar geleden met de verkoop van televisies. Het assortiment bestaat op dit moment uit 25 verschillende toestellen. Het bedrijf zegt het het aantal modellen de komende periode uit te breiden en de pijlen meer te gaan richten op ‘(combi)televisies van een kleiner formaat'.

Elektronica
Bol.com boekte vorig jaar een recordomzet van 268 miljoen euro. De steeds rijker gevulde categorie elektronica groeide met het algemene groeipercentage van 20 procent mee, liet het bedrijf doorschemeren.