Twinkle | Digital Commerce

Webwinkeliers steunen Haïti

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:39

Daisycon meldt dat zijn elfhonderd adverteerders vandaag geld helpen in te zamelen voor Hïati. De affiliatevergoeding die ze normaal aan Daisycon betalen, gaat naar het goede doel. Daarnaast maken dertig aangesloten webwinkels zelf een vast bedrag of een bedrag per order over op Giro 555.

Thuisbezorgd.nl doneert vandaag voor iedere bestelling 1 euro aan Haïti, bovenop de tienduizend euro die bij voorbaat is ingelegd. Directeur Jitse Groen: 'Uitgaande van zo'n tienduizend bestellingen op een dag als vandaag, kan dat bedrag dus worden verdubbeld.' De actuele stand is te volgen via een tellertje op de maaltijdbestelsite. Overigens maakt Thuisbezorgd.nl het héle bestelbedrag van leads die via Daisycon binnenkomen over naar het gironummer.

Radio 555
Vakantiesite Vaya.nl doet ook mee aan de actie van Daisycon en doneert 50 euro per boeking. De acties van Thuisbezorgd.nl en Vaya.nl kwamen vanochtend voorbij in commercials op Radio 555, een samenwerkingsverband tussen grote publieke en niet-publieke zenders. 

Voorzichtige schatting
Nog 28 andere bedrijven uit het klantenbestand van Daisycon doneren vandaag aan 555. Dat kan een vast bedrag zijn, of een bedrag per bestelling. Daisycon stelde zich ten doel in totaal minimaal 15.000 euro op te halen met de actie: 'Dat is de eigen dagomzet en de inbreng van de dertig adverteerders', verduidelijkt manager operations Rik de Vlieger, die erkent dat dat nu al een voorzichtige schatting lijkt. Een complete lijst met participerende shops vindt u hier.

Hunkemöller en Bol.com
Overigens zijn er veel meer online-retailers die zich op enigerlei wijze inzetten voor de Haïtianen. Zo stort Hunkemöller bij iedere aankoop 1 euro aan het goede doel, in de winkel en de webshop. Bol.com, zo werd zojuist bekend, doet dat ook.

Voetbalshirts
Ook eBay maakt zich sterk voor Haïti, met een speciaal actiecoontje voor producten die zorgen voor extra financiële steun. Op de site bieden de achttien eredivisieclubs door spelers gedragen voetbalshirts ter veiling aan. Ook die opbrengst gaat naar Giro 555.

Het reactieveld staat open om meer acties onder de aandacht te brengen.