Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe iPhone-app vergelijkt zes miljoen prijzen

2017-11-08
170129
  • 1:43

Vergelijkingssite Hardware.info heeft een applicatie gelanceerd waarmee iPhone-bezitters in de winkel kunnen zien wat een product elders kost. Streepjescodescanner.nl vergelijkt al ruim zes miljoen prijzen.

Hardware.info, onderdeel van de HWI Group, besloot de toepassing te bouwen na het snelle succes van een andere app, die pas een paar weken geleden werd gelanceerd.

De eerste applicatie legt gefotografeerde barcodes naast de database van Hardware.info, een vergelijkingssite voor computerhardware en elektronicaproducten. Kroen Crijns van de vergelijker laat weten dat de app, die ook in nieuwscontent voorziet, binnen een week na de lancering al meer dan tienduizend keer werd gedownload. ‘We kregen al snel van verschillende gebruikers de vraag of we geen app konden bouwen die ook andere producten kan scannen. Streepjescodescanner.nl, zoals we de nieuwe toepassing en bijbehorende site noemen, is daarvan het resultaat.’

Productfeeds
Voor de producten die de site Hardware.info vergelijkt, houdt HWI zelf streepjescodes bij. Om foto’s van streepjescodes in andere productcategorieën ook mobiel vergelijkbaar te maken, gingen Crijns en consorten in zee met verschillende affiliatenetwerken. Aan de hand van productfeeds kunnen inmiddels onder meer ook cd’s, dvd’s, kleding en parfums worden vergeleken. De applicatie voorziet verder in koppelingen met onder meer Vergelijk.nl en Beslist.nl.

Doormailen
De nieuwe mobiele toepassing van Hardware.info is gratis en biedt scannende iPhonebezitters ook de optie een overzicht van online-aanbieders naar het eigen e-mailadres door te mailen (voorbeeld mail). De gedachte is dat de gebruiker later vanachter zijn thuiscomputer de deal kan sluiten bij de beste aanbieder.

In conclaaf
Crijns gelooft niet dat offline-retailers alleen maar nadeel hebben van de (mobiele) ontwikkelingen: ‘Nee, het kan bijvoorbeeld ook zijn dat iemand ervoor kiest een product vanuit service-overwegingen in de winkel te kopen, als hij ziet dat het online maar een fractie goedkoper is. Hij kan ook nog met de winkelier in conclaaf gaan om de prijs wat bij te stellen.’

Red Laser
Volgens Crijns is Hardware.info de eerste Nederlandse speler met een mobiele applicatie die duizenden producten mobiel kan scannen en op prijs vergelijken. ‘Hier staat het allemaal nog in de kinderschoenen. In Amerika heb je bekende applicaties van onder andere Red Laser. Hun nota bene betaalde app is al meer dan een miljoen keer gedownload.’