Twinkle | Digital Commerce

Kopen op buitenlandse sites prioriteit voor Kroes

2017-11-11
170130
  • 1:01

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft het bevorderen van grensoverschrijdend webshoppen benoemd als speerpunt van haar toekomstige beleid. Kopen op buitenlandse sites is nog altijd weinig populair onder Europeanen.

Het slechten van barrières voor crossborder shopping is een topprioriteit voor Kroes in haar nieuwe functie als eurocommissaris voor informatiesamenleving en media. ‘Nikkelen Neelie’, nu nog commissaris van mededinging, krijgt straks e-commerce in haar portefeuille.

Ambities
Kroes wil verder onder meer inzetten op de beschikbaarheid van breedband internet voor alle Europeanen in 2013. De VVD-politica deelt haar beleidsambities in antwoord op schriftelijke vragen van Europarlementariërs, vooruitlopend op een hoorzitting over haar geschiktheid volgende week donderdag.

Gat wordt groter
In maart vorig jaar rapporteerde de Europese Commissie dat een steeds kleiner deel van de Europese webshoppers wel eens kocht in een webshop uit een andere lidstaat. Het gat tussen domestic en crossborder shoppen werd niet kleiner, maar groter.

60 procent niet te verwerken
In oktober kwam uit een ander onderzoek van de Commissie naar voren dat liefst 60 procent van de orders over de grens niet kon worden verwerkt. Veel webwinkeliers bleken niet in staat of weigerden simpelweg bestellingen naar een ander land te verzenden.