Twinkle | Digital Commerce

RetailMeNot lanceert kortingapp voor Apple Watch

2017-11-08
180101
  • 0:51

Kortingsplatform RetailMeNot heeft een applicatie ontwikkeld voor Apple Watch. Daarmee kunnen consumenten tijdens hun fysieke winkelsessie actuele kortingen op producten vinden.

De app werkt met locatieherkenning, zodat RetailMeNot kan zien in de buurt van welke winkels de consument zich bevindt. Bij het naderen van een stenen retailvestiging krijgt de gebruiker een overzicht van de coupons die hij kan inwisselen om korting te krijgen.

Scannen
Bij het afrekenen scant de verkoper de couponbarcode op het slimme horloge. De korting wordt dan verrekend in de kassa. Watch-gebruikers kunnen de coupons ook opslaan op hun iPhone, die in directe verbinding staat met de Apple Watch.

Nederlandse korting
RetailMeNot nam twee jaar geleden het Nederlandse Actiepagina.nl over. Oprichter Maurice Buijs was destijds zeer trots: 'Tegen RetailMeNot keek ik altijd op, het is ontzettend gaaf dat we daar nu mee samen gaan werken.' Een ander Nederlands kortingsplatform, Imbull (Actiecode.nl en Kortingscode.net), kwam onlangs ook in buitenlandse handen. Het Duitse CupoNation kocht het bedrijf.