Twinkle | Digital Commerce

Google gaat webwinkelen met Nexus One

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:25

Google gaat zijn zelfbenoemde 'superphone' Nexus One aanbieden in een speciale webwinkel. Met het eigen verkoopkanaal wil Google internetgebruikers onder meer wijzen op de voordelen van besturingssysteem Android.

In een posting op zijn officiële webblog zegt Google dat eenvoud en gemaak centraal staan in de nieuwe webshop. Simple is het toverwoord.

Nog niet in Nederland
Wie een bezoek brengt aan Google.com/phone ziet direct dat de telefoon niet in Nederland te bestellen is. Google heeft wel bekend gemaakt dat de telefoon binnenkort simlock-vrij en in combinatie met een Vodafone-abonnement te koop komt in Europa.

Vooralsnog is de Nexus One alleen te bestellen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Singapore en Hong Kong. In het thuisland van Google wordt de telefoon voor 530 dollar aangeboden. Wie de Nexus One daar koppelt aan een abonnement van T-Mobile, is met een prijs van 180 dollar aanzienlijk goedkoper uit.

Ongeëvenaard
Met de Nexus One, die is gefabriceerd door HTC, wil Google steviger gaan concurreren met Apples iPhone, de absolute nummer één op de markt voor smartphones. Uithangbord Steve Jobs maakte, toevallig of niet, gisteren bekend dat in anderhalf jaar tijd ruim drie miljard applicaties zijn gedownload uit zijn App Store. Jobs in een persbericht: ‘De revolutionaire App Store biedt gebruikers van de iPhone en iPod touch een ongeëvenaarde ervaring op hun mobiele apparaten. We zien geen tekenen dat de competitie ons snel zal bijbenen.’

Applicaties
Apple passeerde afgelopen jaar de grens van honderdduizend beschikbare applicaties. Voor Android, Googles besturingssysteem waarop behalve de Nexus One nog een twintigtal andere telefoons draaien, zijn inmiddels zo’n achttienduizend verschillende applicaties beschikbaar.

In de webwinkel van Google is specifieke informatie over de Nexus One beschikbaar. Binnenkort zal de shop met meer Android-toestellen worden gevuld.