Twinkle | Digital Commerce

Netflix streamt video’s via mobiele applicaties

2017-05-27
180101
  • 1:13

Netflix, online-verhuurder van films en tv-shows, heeft een applicatie gelanceerd voor de iPhone, de iPad en de iPod Touch van Apple. Abonnees kunnen de app gratis downloaden. Vervolgens kunnen ze mobiel streaming video’s bekijken.

Dat meldt Internet Retailer. De Netflix-applicatie ondersteunt Apple-apparaten die draaien op besturingssysteem iOS vanaf versie 3.13. Ze kan worden opgeroepen via Wi-Fi en 3G-netwerken. Mobiele kijkers kunnen de video’s vooruitspoelen en bij opnieuw opstarten gaat de video desgewenst verder waar de kijker gebleven was. Ook kunnen de mobiel gestarte video's op een ander apparaat worden bekeken dat Netflix ondersteunt.

Aanzienlijke lijst
Netflix heeft de iPhone, iPad en iPod Touch toegevoegd aan de toch al aanzienlijke lijst apparaten waarop abonnees streaming video’s kunnen bekijken, zoals Microsoft’s Xbox 360, Sony’s PS3, Nintendo’s Wii, verschillende blu-ray spelers, internettelevisies van diverse merken, Roku en TiVo.

Sears, Kmart en Best Buy
Behalve Netflix en topconcurrent Blockbuster investeren ook andere partijen in het aanbieden van streaming video op de Amerikaanse markt, waaronder Sears en zusterketen Kmart en elektronicaketen Best Buy. Zij kondigden hun videoplannen dit voorjaar aan.

Media Markt
Media Markt heeft ondertussen een online-videotheek geopend in thuisland Duitsland, meldt Emerce vandaag. Of die ook in Media Markts ‘proeftuin voor e-commerce’ Nederland wordt geïntroduceerd is niet duidelijk. Al ruim voor de echte opening van de Nederlandse webwinkel begon Media Markt overigens met het aanbieden van muziekdownloads.