Twinkle | Digital Commerce

Shopbuddie.nl combineert cashback met codes

2017-05-27
171130
  • 1:18

Geregistreerde ‘buddies’ kunnen bij Shopbuddie.nl korting krijgen op aankopen bij meer dan duizend webwinkels. De site is ook een verzamelplaats van kortingscodes voor alle online-kopers.

Volgens initiatiefneemster Sabrine Boogers onderscheidt haar affiliatesite zich van andere door cashback en korting te combineren: ‘Daarnaast ken ik geen andere site die cashback geeft bij zoveel shops. Ik werk samen met alle grote netwerken.’

Variabel
Het percentage cashback dat geregistreerde gebruikers kunnen krijgen als ze bestellen via Shopbuddie.nl is variabel. Boogers: ‘Maar het is altijd minimaal 50 procent van de affiliatevergoeding die wij ontvangen van de webwinkelier.’

Verdienmodel
‘Buddies’ kunnen hun opgebouwde korting uitgekeerd krijgen als ze voor minimaal tien euro hebben uitgespaard. Van het over te maken bedrag wordt 50 eurocent ingehouden aan transactiekosten. Spaarpotten van leden die een jaar inactief zijn geweest, worden door Shopbuddie.nl geleegd. Boogers erkent dat ze net als de meeste andere cashbacksites verdient aan niet opgeëiste korting, maar weerspreekt dat het verdienmodel daarop leunt.

Dubbele korting
Via de kortingscodes op Shopbuddie.nl kan iedereen direct met korting kopen bij aangesloten webshops. ‘Buddies’ kunnen dubbele korting krijgen, als ze cashback krijgen over het middels een code reeds verlaagde bestelbedrag. Ook kunnen Buddies terecht op een forum binnen Shopbuddie.nl, waar ze onder meer kortingstips die elders op het web staan kunnen uitwisselen. Boogers, die zich sinds een halfjaar volledig wijdt aan Shopbuddie.nl, hoopt zelf te profiteren van gebruikerstips om haar site te verbeteren.

YoyTellMe en Vergelijk.nl
Waar Shopbuddie.nl cashback met korting combineert, koppelde YouTellMe cashback recent aan de optie te vergelijken. Vergelijk.nl werkt aan weer een andere combinatie, van vergelijken en kortingscodes.