Twinkle | Digital Commerce

Jet.com schrapt cashback programma

2017-05-28
22811283
  • [nieuws]
  • 1:06

Jet.com trekt per 1 mei de stekker uit zijn beloningsprogramma Jet Anywhere. Hierbij ontvingen consumenten ‘geld’ voor het vanuit Jet.com kopen op andere e-commerce websites. Het affiliateprogramma zou overbodig zijn geworden.

Jet.com startte met Jet Anywhere vanwege het nog kleine assortiment kortingsartikelen op zijn eigen website bij de lancering in 2015. Consumenten konden JetCash verdienen voor elke aankoop die zij vanuit het platform op externe sites deden.

20 miljoen producten
JetCash kon dan weer ingewisseld worden voor producten op Jet.com zelf. ‘Het was een service naar onze klanten, om ze ook geld te laten besparen op producten die wij nog niet op het platform verkochten’, aldus het bedrijf volgens Internet Retailer. ‘Maar nu bieden we ruim 20 miljoen artikelen en willen we meer de focus leggen op het uitbouwen van dit assortiment.’

Walmart tegen JetCash
Jet.com is het paradepaardje van Walmart, dat hiermee de digitale strijd wil aangaan met Amazon. Saillant detail: Walmart was bij de start van Jet Anywhere not amused over de manier waarop Jet.com zijn affiliatecommissie deelde met klanten om zo een betere positie in de markt te krijgen. Met een aantal aangesloten Jet Anywhere-partijen maakte het bedrijf specifieke afspraken, andere sites werden via affiliatenetwerken aangesloten, zo ook Walmart destijds.