Twinkle | Digital Commerce

Vernieuwde Prime-creditcard geeft korting buiten Amazon

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

De creditcard die Amazon in het Amerikaanse Prime-lidmaatschap stopt, geeft vanaf nu niet alleen korting op aankopen bij Amazon zelf, maar ook daarbuiten. Amazon hanteerde al een eigen creditcard, maar verrijkt de voordelen van de betaalkaart voor Prime-abonnees.

Bezitters van de nieuwe creditcard krijgen niet alleen vijf procent korting op alle aankopen bij Amazon, maar ook verdienen ze twee procent van hun uitgaven bij restaurants, benzinestations en apotheken terug. Voor alle andere aankopen geldt: één procent van het bedrag wordt teruggestort op de rekening van het Prime-lid, die de korting in de vorm van cashback ontvangt.

Gratis
Amazon introduceerde anderhalf jaar geleden de eerste creditcard speciaal voor Prime-abonnees. Het voordeel daarvan ligt voor de Amerikaanse reus bij het niet hoeven betalen van marges aan externe creditcardmaatschappijen. De betaalkaart is dan ook geheel gratis voor Prime-leden.

Meer Prime
De voordelen van een Prime-lidmaatschap stapelen al een tijdje op. Onlangs pluste Amazon het lidmaatschap op met een all-you-can-read-dienst, korting in eigen boekwinkels en shoppen op Apple TV. Een nieuwe verhoging van de abonnementsprijs staat daarom wellicht in de planning; voor de oosterburen is die al voelbaar.