Twinkle | Digital Commerce

Shopping.com biedt gratis review-tool

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:03

Shopping.com biedt webwinkeliers gratis de mogelijkheid reviews en ratings toe te voegen aan hun sites. De online-retailers wordt verzocht de klantbeoordelingen vervolgens te delen met de vergelijkingssite.

Shopping.com, in eigendom van eBay, is behalve in de Verenigde Staten actief in Australië, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Java-code
Met de nieuwe service mikt de vergelijker op kleine en middelgrote online-retailers. Zij kunnen een stukje Java-code knippen en plakken, waarmee ze reviews en ratings beschikbaar maken in hun shop. Volgens Shopping.com kunnen ze zo meedoen met de best practices in e-commerce, zonder dat ze daarvoor in de buidel hoeven te tasten.

'Positieve aanvulling'
Mark Elwig, hoofd merchant services bij Shopping.com in een reactie tegen het Britse magazine Internet Retailing: ‘Product reviews zijn een positieve aanvulling voor onze klanten en voor consumenten en dus willen we ze de komende negen maanden beschikbaar maken voor zoveel mogelijk van onze online-retailers, zeker de kleinere bedrijven die zoiets niet alleen af kunnen.’

DealTime
Shopping.com gebruikt de reviews vervolgens in zijn eigen resultatenlijsten en in die van DealTime. Onder die vlag, eigenlijk de voorloper van Shopping.com (zie Wikipedia), zijn in verschillende landen ook vergelijkingssites in de lucht. Shopping.com heeft met Epinions.com ook een grote review-verzamelsite in handen.