Twinkle | Digital Commerce

Kieskeurig Magazine houdt op te bestaan

2017-11-08
169130
  • 1:20

Kieskeurig.nl stopt met het uitbrengen van Kieskeurig Magazine. Eerder dit jaar trokken twee andere vergelijkingssies, Independer en Vergelijk.nl, al de stekker uit het blad Check.

Net als zij voert Kieskeurig.nl de hoge kosten als reden aan voor het verdwijnen van hun papieren uitgave. Daarnaast zegt de site de focus te willen leggen op de fysieke winkelvloer: 'Onze aandacht schuift een stap verder in het aankoopproces', aldus marketingmanager Mirelle Bos van Kieskeurig.nl tegen Emerce.

Prijskaartjes bij It's
Bos doelt onder andere op de samenwerking die werd gesloten met electronicaketen It's, waar de prijskaartjes sinds kort zijn voorzien van review-informatie op Kieskeurig.nl. Sander ten Dam, uitgever van de vergelijkingssite, zei daarover tegen Twinkle: ‘Ons doel is consumenten zo goed mogelijk te informeren voor ze tot een substantiële aankoop overgaan. En waarom zouden we dat niet doen op andere plekken dan onze site?'

Het magazine, dat sinds het najaar van 2007 vier keer in een oplage van ongeveer een miljoen exemplaren verscheen, behoort in ieder geval niet meer tot de klantcontactkanalen van Kieskeurig.nl.

Check
Afgelopen mei werd bekend dat Independer.nl en Vergelijk.nl niet langer investeren in 'verliesmaker' Check, een consumentenmagazine dat ze vorig jaar samen met Hetbesteproduct.nl en Zoover.nl op de markt brachten. Die laatste twee vergelijkingssites gingen vervolgens op zoek naar samenwerking met nieuwe partijen voor een doorstart van het blad, maar tot nu toe bleef het stil.

Sjopze
Marktplaats.nl peilde dit jaar de wenselijkheid van een papieren magazine. In maart lanceerde het online-handelsplatform een digitaal nulnummer, waar nog geen vervolg op is gekomen. TNT Post heeft wel succes met een papieren uitgave over internetverkoop. De pilot met Sjopze, een advertentiekrant die is gekoppeld aan de site Sjopze.nl, krijgt een vervolg.

Meer over TNT's papieren plannen met Sjopze leest u morgen op deze site.