Twinkle | Digital Commerce

Asos zoekt onderscheid met bezorging

2017-05-27
170130
  • 1:05

Het Britse online-modehuis Asos is begonnen met leveringen op de dag van bestelling. Ook kunnen webshoppers kleding voortaan kosteloos retour sturen.

De same day delivery service van Asos is beschikbaar voor mensen in en rond Londen en voor mensen die wonen binnen 80 kilometer van het distributiecentrum in Hemel Hempstead.

Om ervoor te zorgen dat de juiste mensen de juiste bezorgopties krijgen voorgeschoteld, koppelde Asos zijn site aan een delivery management solution van Metapack.

Orders
De nieuwe dienst van Asos is met 16,95 pond niet goedkoop. In de eerste week verwerkte Asos 141 orders voor bezorging op dezelfde dag. De gemiddelde orderwaarde bedroeg ongeveer 120 pond, aldus Retail Week. De vaktitel maakt ook melding van Asos’ beslissing om retourkosten niet langer in rekening te brengen aan Britse klanten.

104 procent groei
Asos behoort tot de succesvolste online-retailers van Groot-Brittannië en heeft een aandeel van bijna 5 procent in de complete Britse modebranche. De omzet in 2008 steeg met meer dan 104 procent tot 165 miljoen pond. Ook over 2009 bracht Asos al indrukwekkende omzetcijfers naar buiten.

Gap
Vooral Asos' verkopen buiten de eigen landsgrenzen groeien spectulair, geholpen dooor exclusieve afspraken die het bedrijf maakt met fashion labels. Zo sloot Asos dit voorjaar een deal met de Amerikaanse modegigant Gap over de online-verkoop van kleding in heel Europa.