Twinkle | Digital Commerce

B&N ontsluit e-bibliotheek via Nederlandse reader

2017-05-27
169129
  • [nieuws]
  • 1:07

Barnes & Noble gaat zijn aanbod van e-books verspreiden via de nieuwste reader van het Nederlandse iRex. Het apparaat stelt lezers ook in staat nieuwe titels uit dee-bibliotheekvan Barnes & Noble op te halen.

De e-reader biedttoegang tot de ongeveer 750.000 titels van Barnes & Noble, naar eigen zeggen de grootste boekhandel ter wereld. Het aantal beschikbare e-books zal de komende periode fors groeien.

Kindle
IRex, dat zijn digitaleboeklezer iLiad al twee jaar via Selexyz verkoopt, gaat zijn nieuwste e-readerbehalvebij Barnes & Noble ookaanbieden bijandere retailers in de Verenigde Staten. In het Amerikaanse holiday shopping season kan de e-reader het dan opnemen tegen Amazons e-booklezer Kindle, die vorig jaar al ruim voor de kerst wasuitverkocht.

Bijbenen
Barnes & Noble, dat deze zomer de eigen e-bookwinkelheropende,sloot eerder al een deal metPlastic Logic. Ook dat bedrijf sleutelt aan een nieuwe e-reader. Door nieuwe samenwerkingen aan te knopen hoopt Barnes & Noble Amazon op het gebied van e-books bij te kunnen benen.

Bol.com en Sony
Vanmiddag worden details bekendgemaakt tussen een overeenkosmt tussen Bol.com en Sony, dat gisteren zijnnieuwste e-readerlanceerde.Bol.com-directeur Daniel Roperszeieerder dit jaar er belang aan te hechten dat niet alleen partijen die content aanbieden blij worden van e-books: 'Dat is bijvoorbeeld misgegaan in de muziekindustrie met digitale downloads.'