Twinkle | Digital Commerce

Trek aandacht met incentives en goodies

2017-05-26
  • 1:37

Met een kleine geste iemand overhalen om voor uw product of dienst te kiezen. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar zo raar is het niet. Hebt u niet ook toevallig net dat ene product extra gekocht bij Albert Heijn zodat u genoeg had uitgegeven voor dat gratis zakje voetbalplaatjes?

Tekst: Michael Linthorst

Dergelijke marketingtrucs zijn universeel. Zoals Albert Heijn ze in het groot toepast, kunt u ze op kleinere schaal toepassen, en uw conversie verhogen!

Bezoekers verleiden
Een adressenbestand met genteresseerden is een waardevol marketinginstrument. Het biedt ruimte om uw aanbiedingen of nieuwe dienst onder de aandacht te brengen. Verleid daarom uw nieuwe bezoekers om zich aan te melden voor uw nieuwsbrief. Hoe? Geef cadeautjes weg. Dat hoeft natuurlijk niet daadwerkelijk fysiek te zijn. Spreek uw bezoekers aan met waar ze toch al voor komen. Geef ze bijvoorbeeld een actiecode waarmee ze uw online-dienst gratis kunnen uitpro-beren. Met de juiste software kunt u de code zelfs geheel automatisch laten versturen.

Persoonlijke aanbieding
Maar u kunt met uw incentives en goodies natuurlijk ook uw relaties bereiken. Hoe meer gegevens u hebt van uw relaties, hoe specifieker u doelgroepen kunt aanwijzen om gerichte aanbiedingen te doen. Woont uw relatie alleen of in een groot gezin? Hoe oud is hij? Wat zijn zijn hobbys? Een gepersonaliseerde mailing leidt tot een hogere respons.

Voeg een oproep toe aan uw volgende nieuwsbrief. Vraag uw relaties om hun persoonsgegevens aan te vullen. Maak hiervoor een eenvoudig webformulier met gegevens die u belangrijk vindt voor doelgroepsegmentatie. Beloon ook uw relaties met wat ze al bij u zoeken. Geef ze iets om te besteden in uw eigen webwinkel: Gratis verzendkosten bij uw volgende aankoop. Op die manier krijgt u de -investering dubbel terug.

Michael Linthorst is directeur van Copernica Marketing Software.


Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 06-2009.