Twinkle | Digital Commerce

Zanox opent applicatiewinkel voor affiliatemarketing

2017-05-27
171130
  • 0:51

Met zijn 'Application Store' heeft Zanox een ontwikkelplatform gelanceerd voor nieuwe toepassingen op het gebied van performanced based marketing. De applicatiewinkel is live in bèta.

Volgens Zanox gaat het om de eerste applicatiewinkel voor de affiliatemarketingindustrie wereldwijd.

Voor internet en mobiel
Via de Application Store kunnen ontwikkelaars hun applicaties direct binnen het wereldwijde netwerk van Zanox introduceren en distribueren. Affiliates en adverteerders kunnen er terecht om de nieuwe toepassingen te ontdekken. 'Hierbij valt te denken aan applicaties of widgets voor internet en mobiel, waaronder de iPhone, Facebook, iGoogle en andere platforms', aldus Zanox' Roger Kenbeek op de site van de Affiliate Dag.

Wedstrijd
Aan de Application Store heeft Zanox een wedstrijd voor ontwikkelaars gekoppeld. De makers van het business model achter de meest succesvolle applicatie, worden beloond met een investeringsbudget van twee miljoen dollar.

In de lift
Hoewel online advertising het in brede zin moeilijk heeft, zit perfomance based marketing zit in de lift. Vijf grote partijen op het Nederlandse speelveld rapporteerden groeicijfers van 40 tot 100 procent in 2008.