Twinkle | Digital Commerce

Kadobon-online.nl in zee met fysieke retail

2017-05-27
170130
  • 1:43

Kadobon-online.nl, dat tientallen webwinkeliers als klant heeft, faciliteert voortaan ook de online-verkoop van cadeaubonnen voor fysieke retailers. Ontvangers kunnen de bonnen uitprinten en in de winkel verzilveren.

Textielketen Burmann, dat wel een site maar geen webshop heeft, is de eerste fysieke retailer die gebruik maakt van de diensten van Kadobon-online.nl. De start-up wil uitgroeien tot de grootste online-bonnenverstrekker van Nederland, aldus oprichter Peter Dubbeldam.

Specifiek en algemeen
Kadobon-online.nl onderscheidt zich volgens hem van de concurrentie door de veelheid aan mogelijkheden die het biedt. Bezoekers van de site kunnen kiezen voor een specifieke bon in de look and feel van één retailer, die dan ook alleen daar inwisselbaar is. Alternatief is te kiezen voor de algemene bon, die bij alle aangesloten retailers is te verzilveren.

Achterkant
Retailers kunnen de branded bonnen behalve op Kadobon-online.nl ook slijten via hun eigen website. Aan de achterkant regelt het bedrijf van Dubbeldam de verzending en de betaling voor de merchant, die dus zelf (zie Burmann) geen webwinkelier hoeft te zijn.

Verjaardag
Wie een cadeau bestelt via Kadobon-online.nl of een van zijn partners, kan kiezen of hij de bon zelf wil ontvangen of wil laten afleveren bij degene voor wie de bon bedoeld is. Daarbij heeft hij de keus tussen verzending per post of e-mail. Dubbeldam: 'Wie dezelfde avond nog naar een verjaardag moet, kan de bonnen dus ofwel naar zichzelf mailen en uitprinten, ofwel naar de jarige mailen.'

VVV en Tintelingen.nl
De bonnen zijn dus direct te koop en direct te besteden, benadrukt Dubbeldam: 'Een belangrijk verschil met de bekende VVV Cadeaubonnen, die pas daags na bestelling door de postbode worden bezorgd. De keus voor zowel koper als ontvanger (mits hij een algemene bon krijgt, red) is bij ons weer groter dan bijvoorbeeld bij Tintelingen.nl, dat zijn eigen voorraad houdt.'

5 procent commissie
Wie een bon koopt op Kadobon-online.nl of op de site van een partiperende retailer, betaalt daarvoor direct aan het bedrijf van Dubbeldam. Pas als de bon is verzilverd, maakt Kadobon-online.nl de tegenwaarde over aan de retailer, met aftrek van 5 procent commissie en de gemaakte kosten voor het gebruik van iDeal. Dubbeldam erkent te profteren als de verkochte cadeaubonnen in een la blijven ligen.