Twinkle | Digital Commerce

iDeal voegt nieuwe online betaaloptie toe

2024-04-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

iDeal biedt nu een betaaloptie aan waarbij consumenten online aankopen in drie termijnen kunnen betalen. Na een pilotfase waarin getest is hoe Nederlandse consumenten en verkopers iDeal in3 ontvangen en gebruiken, is de betaaloptie nu beschikbaar voor iedereen.

Hiervoor is iDEAL een samenwerking aangegaan met het Eindhovense FinTech-bedrijf in3. Met iDeal in3 rekent de consument één derde deel van het aankoopbedrag direct af bij aankoop en de overige twee delen binnen respectievelijk 30 en 60 dagen. Voor het gebruik van deze betaalmethode betaalt de consument geen kosten en is ook geen rente verschuldigd over een openstaand bedrag.

Flexibiliteit steeds belangrijker

Volgens Amos Kater, chief product officer bij Currence iDeal breidt iDeal uit om in te spelen op de veranderingen in de manier waarop consumenten shoppen en betalen. ‘Mensen kiezen steeds meer voor gemak en vinden flexibiliteit in het betaalmoment steeds belangrijker. Met iDeal in3 bieden we gebruikers een verantwoorde en gebruiksvriendelijke manier van gespreid betalen aan. Het eerste deel van het aankoopbedrag wordt direct betaald, de rest volgt later. Met name de transparantie die in3 biedt, dat gebruikers achttien jaar of ouder moeten zijn én het voorkomen van overkreditering zijn voor ons belangrijke redenen om met in3 als partner deze oplossing aan te bieden.’