Twinkle | Digital Commerce

Webwinkeliers domineren Technology Fast 50

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:03

Met een omzetgroei van 21.952 procent over de afgelopen vijf jaar is Albumprinter de winnaar geworden van de Deloitte Technology Fast 50. De top-3 wordt geheel bezet door webwinkeliers.

Replacedirect.com, een webwinkel voor laptop- en gsm-toebehoren, prijkt met een omzetgroei van 5.279 procent op de tweede plek. Kaartenmaker Greetz boekte een groei van 4.016 procent en is de derde podiumklant.

De complete top-10:
1. Albumprinter
2. Replacedirect
3. Greetz
4. Sqills
5. Hotelspecials
6. Yellowtail
7. Lifeguard
8. Servoy
9. Tribal
10. Netdialog









Lijstaanvoerder Albumprinter produceert gedrukte fotoalbums, agenda's en kalenders. Met een omzet van 13 miljoen euro prijkt het bedrijf op de 48e stek in de Twinkle100. Dit jaar verwacht het bedrijf op een omzet van 30 miljoen uit te komen. Albelli, het merk dat Albumprinter dit jaar introduceerde, kwam eerder dit jaar ook al als beste uit een test van de Consumentenbond.

De Deloitte Technology Fast 50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. De selectie vindt plaats op basis van de omzetgroei over de afgelopen vijf jaar. De bedrijven op de lijst dienen een substantieel deel van hun omzet uit eigen technologie te halen.

De Fast 50, die u hier helemaal kunt inzien, wordt ieder jaar samengesteld en gepubliceerd door zakenblad Fem Business.