Twinkle | Digital Commerce

Groeispurt Albumprinter ook internationaal ongekend

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:18

Albumprinter heeft de tweede plaats behaald in de Deloitte Technology Fast 500 EMEA. Daarmee is het bedrijf bestempeld tot het op één na snelst groeiende technologiebedrijf in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Net als bij het equivalent op nationaal niveau, wordt bij de Deloitte Technology Fast 50 EMEA de procentuele omzetgroei over de afgelopen vijf kalenderjaren als maatstaf gehanteerd. Albumprinter noteerde een groei van 22.000 procent en moest alleen het Britse bedrijf Thunderhead voor zich dulden. De omzet van dat bedrijf groeide met niet minder dan 28.000 procent.

Nederlandse webwinkels
Naast Albumprinter wisten ook de Nederlandse webwinkels Greetz.nl en Replacedirect.com een plek te bemachtigen in de top-25 van snelst groeiende technologiebedrijven in de EMEA-regio. In de hele Fast500 maakten 58 Nederlandse bedrijven hun opwachting.

Omzetverwachting
Albumprinter produceert gepersonaliseerde gedrukte fotoalbums, agenda's en kalenders. Het bedrijf bezet de 48e stek in de Twinkle100 en maakte zelf bekend dat de omzet over 2007 15 miljoen euro bedroeg. Waar het bedrijf eerder dit jaar nog een 'kleine verdubbeling' van die omzet verwachtte voor 2008, rekent het nu op een jaaromzet van 22 miljoen euro. 'We hebben de verwachtingen medio dit jaar iets naar beneden bijgesteld', erkent CEO Joris Keijzer aan Twinkle.

Groei over de grens
Albumprinter verwacht de komende jaren stevig te kunnen blijven groeien en dan met name over de landsgrenzen. Met het dit jaar geïntroduceerde consumentenmerk Albelli heeft het bedrijf de activiteiten al uitgebreid naar Duitsland en Frankrijk. Binnenkort volgt expansie naar Groot-Brittannië. Keijzer: 'Ook in de Verenigde Staten zijn we bezig, maar dan op een laag pitje. We hebben gemerkt dat je het wel meteen goed moet aanpakken als je ergens begint. Voorlopig zal het ook bij dit rijtje landen blijven.'