Twinkle | Digital Commerce

HuizenZoeker API stelt huizenaanbod vrij beschikbaar

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:54

Huizenzoeker.nl biedt ieder die een website heeft voortaan de mogelijkheid huizenaanbod op zijn website te plaatsen. De nieuwe zoeksite claimt de eerste te zijn die hiervoor een API beschikbaar stelt.

HuizenZoeker werd vorige maand geïntroduceerd door de makers van autozoekmachine Gaspedaal.nl. Het aanbod op de site komt tot stand door een groot aantal woonsites te spideren, waaronder Funda, Dimo en VBO.

Met de HuizenZoeker API kunnen ontwikkelaars nu zelf een zoekdienst ontwikkelen of specifiek woningaanbod tonen op hun website. Zo kan een website over Amsterdam alleen het huizenaanbod in de hoofdstad weergeven. Ook kan iemand met een regionale site alle te koop staande appartementen in Friesland weergeven op zijn site.

De gehele zoekfunctionaliteit van HuizenZoeker is beschikbaar via de API, aldus directeur Jan-Willem Tusveld. Zo kan er bijvoorbeeld gezocht worden naar alle koopwoningen met een bouwjaar tussen 1972 en 1980 en een minimaal woonoppervlakte van 100 m², in de gemeente Utrecht. Ook is het mogelijk om filters mee te laten sturen, waarmee het gevonden huizenaanbod verder kan worden verfijnd.