Twinkle | Digital Commerce

Handel op eBay minder waard

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:59

De waarde van de goederen die via eBay worden verhandeld, is voor het eerst in de geschiedenis gedaald. Nog een twijfelachtige mijlpaal: deze week stelde het internetbedrijf voor het eerst een omzetdaling in het vooruitzicht.

In het derde kwartaal van dit jaar daalde de waarde van alle verhandelde goederen op eBay met 1 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorig jaar. EBay's omzet nam desondanks wel toe, tot 2,12 miljard dollar.

Omzetdaling
In het laatste kwartaal van dit jaar krijgt eBay voor het eerst sinds de oprichting in 1995 te maken met een omzetdaling. Naar eBay's eigen verwachting komt de omzet dit kwartaal uit tussen de 2,02 en 2,17 miljard dollar, waar vorig jaar nog 2,18 miljard dollar werd geboekt. Het internetbedrijf stelde zowel zijn omzet- als winstverwachting voor 2008 naar beneden bij, waarna de koers van het aandeel onderuit ging.

Lastig jaar
EBay beleeft een lastig jaar, waarin het teleurgestelde verkopers zag vertrekken naar een van de talloze nieuwe concurrenten. Bij de recente aankondiging van de aankoop van online betaaldienst Bill Me Later, liet het bedrijf al weten een tiende van het personeelbestand te schrappen.