Twinkle | Digital Commerce

Google klaar voor mobiele strijd

2017-05-26
171130
  • [nieuws]
  • 0:54

Google heeft de telefoon gepresenteerd die Apple's iPhone moet gaan beconcurreren. Het zoekbedrijf hoopt te verdienen aan de verkoop van applicaties via Android Market en maakt zich op voor de verwachte groeispurt van mobiele reclame.

De G1, zoals de eerste Google-telefoon is gedoopt, betreedt op 22 oktober de Amerikaanse markt en zal vervolgens in Groot-Brittannië en de rest van Europa worden geïntroduceerd. Het toestel draait op besturingssysteem Android. Google hoopt applicaties voor de telefoon te verkopen via de Android market, zoals Apple dat via zijn Apps Store doet voor de iPhone. Onlangs werd bekend dat ook Microsoft niet stil zit en bezig is aan de ontwikkeling van een applicatiewinkel voor Windows Mobile.

Advertentieverkoop
De mobiele markt is voor Google vooral interessant als platform voor advertentieverkoop. Onderzoeksbureau eMarketer becijferde dat de wereldwijde markt voor verkoop van mobiele advertenties zal groeien van een kleine 3 miljard in 2007 tot een dikke 19 miljard in 2012. Een vijfde deel daarvan is naar schatting weggelegd voor zoekmachineadvertenties.