Twinkle | Digital Commerce

eBay Australië zwicht voor druk van gebruikers

2017-05-26
170127
  • [nieuws]
  • 1:03

Onder druk van de Australische mededingings- en consumentencommissie heeft eBay een plan geschrapt om alleen nog contante betalingen en transacties via PayPal te accepteren.

Een drie maanden lange ruzie lijkt te zijn gewonnen door de gebruikers van eBay. In april dit jaar kondigde eBay aan dat voor een proef alle betaalmethoden zouden worden verboden, met uitzondering van PayPal en contante betaling.

Dit zorgde voor een onrust onder eBay-verkopers en -kopers. Vanwege het grote aantal reacties heeft de Australische mededingings- en consumentencommissie (ACCC) zich in de discussie gemengd.

'Hoewel we het de ACCC oneens zijn, hebben we besloten om het plan terug te trekken om de verwarring en onrust in de eBay-gemeenschap te voorkomen', aldus eBay-woordvoerder Simon Smith tegenover AustralianIT.

'Ons doel is altijd geweest om een veilige omgeving voor de leden te creëren. Onder de huidige omstandigheden, zullen we daarmee blijven doorgaan, maar totdat die oplossing er is, blijft het mogelijk om verschillende betaalmogelijkheden te bieden.

Onder druk van de ACCC stelde eBay eerder al de invoering van de nieuwe betaalregeling, die op 17 juni in had moeten gaan, uit tot 15 juli. Nu is het plan om nog maar twee betaalopties te bieden dus voor onbepaalde tijd van tafel.