Twinkle | Digital Commerce

Enorme groeispurt mobiel betalen verwacht

2017-10-05
170130
  • 1:17

Hoewel mobiel betalen op dit moment slechts door 2 procent van de mensen met een mobiele telefoon wordt gebruikt, zal het gebruik snel groeien, zo is de verwachting. In 2013 zal er wereldwijd voor ruim 300 miljard dollar via de mobiel worden afgerekend.

Dat is althans de voorspelling van Juniper Research. De omvang van de betalingen voor digitale goederen (muziek, tickets en games) en fysieke goederen (cadeaus en boeken) zal over vijf jaar de grens van 300 miljard dollar (ruim 190 miljard euro) gepasseerd zijn, voorspellen de onderzoekers.

Uit de studie blijkt dat de mobiele telefoon zich steeds meer ontwikkelt als een betaalmiddel dat steeds vaker door de consument gebruikt zal worden.

Hot
Mobiel betalen is hot. Het regent initiatieven die het mobiel betalen bij de consumenten proberen te introduceren. Zo is juist vandaag het bedrijf SMS Parking officieel van start gegaan. Dit bedrijf biedt automobilisten de mogelijkheid om hun parkeertijd per minuut via een sms-bericht af te rekenen.

Vorige week introduceerde de Rabobank nog betalen de nieuwe dienst SMS Betalen, waarmee gebruikers, ongeacht bij welke bank of provider ze zijn aangesloten, betalingen per sms kunnen verrichten.

En onlangs ging er een proef van start bij een AH-vestiging in Breukelen waarbij klanten kunnen betalen met hun vingerafdruk. Inmiddels is al gebleken dat deze Tip2Pay-methode nog niet veilig is. Webwereld meldde maandag dat het eenvoudig is een rubberen kopie van een vingerafdruk te maken waarmee vervolgens aan de kassa kan worden afgerekend.