Twinkle | Digital Commerce

eBay biedt PayPal-gebruiker volledige bescherming

2017-05-26
170130
  • 1:16

eBay doet er van alles aan om zijn veilingbezoekers te laten betalen via PayPal. De veilingsite biedt kopers die met PayPal betalen binnenkort meer bescherming. Verkopers die PayPal accepteren kunnen aanspraak maken op extra kortingen.

Het nieuw aangekondigde PayPal Protection-plan biedt kopers volledige niet-goed-geld-terug-garantie als gekochte producten niet worden geleverd of toch anders zijn dan gedacht. Tot nu toe wordt die schade gedekt tot maximaal tweeduizend dollar. Bovendien is bij  huidige regeling is de kopersbescherming voor de autorubriek uitgezonderd.

Volgens de nieuwe regels worden transacties, mits met PayPal verricht, bij problemen vergoed, verzekert Scott Thompson van PayPal tegenover Internet Retailer. 'Bijna alle aankopen van kopers die betalen met PayPal zijn gedekt, hoe hoog het bedrag ook is', bevestigt Lorrie Norrington, hoofd van de afdeling marketplace operations bij eBay.

Volgens eBay biedt het bedrijf kopers en verkopers meer vertrouwen en zekerheid door eBay te combineren met PayPal. De nieuwe regels worden waarschijnlijk in het najaar ingevoerd.

eBay probeert verkopers zover te krijgen dat ze PayPal accepteren door kortingen te bieden. Zogeheten 'power sellers' komen in aanmerking voor een korting op de verkoopcommissie die aan eBay betaald moet worden. Die korting kan tot 20 procent oplopen. Hoeveel power sellers eBay heeft, wil het bedrijf niet meedelen.

eBay is al langere tijd bezig om het gebruik van PayPal op de veilingsite te stimuleren. Eerder is in een aantal landen de acceptatie van PayPal verplicht gesteld. Dit leidde echter wel tot een ophef en protesten onder gebruikers.