Twinkle | Digital Commerce

Zappos betaalt werknemers die opstappen

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:48

De Amerikaanse webwinkel Zappos betaalt duizend dollar aan mensen die na een week ontslag nemen. Toch groeit het bedrijf als kool. Vijf jaar geleden behaalde de schoenenverkoper een omzet van 70 miljoen dollar. Dit jaar verwacht de webwinkel ondanks de economische tegenwind uit te komen op een omzet van 1 miljard dollar.

Nieuwe medewerkers krijgen vier weken lang een cursus om ze vertrouwd te maken met de bedrijfscultuur. Na een week cultuursnuiven mogen de kersverse medewerkers kiezen: stoppen of doorgaan. Kiest de werknemer ervoor te stoppen bij Zappos dan krijgt hij een bonus van duizend dollar.

Op deze manier hoopt het bedrijf dat alleen de echt toegewijde werkpaardjes zullen blijven. Prettig neveneffect is dat ook deze stunt het bedrijf gratis publiciteit oplevert. Hoeveel Zappos heeft uitgegeven aan de aan de vertrekkende medewerkers is niet bekend.

Klantenservice
Zappos staat bekend om zijn klantenservice. Producten worden gratis binnen vier dagen in de VS bezorgd en kunnen ook gratis weer worden teruggestuurd.

 

Bron: z24.nl