Twinkle | Digital Commerce

Oorzaak urenlange storing Amazon.com onbekend

2017-05-26
170130
  • 0:58

Amazon.com heeft afgelopen weekeinde met een lange storing te kampen gehad. Gedurende twee uur was de site onbereikbaar. Internationale Amazon-sites zoals amazon.co.jp, amazon.co.uk en amazon.de hadden geen last van de storing.

Wat de oorzaak van de storing is geweest, die 's werelds grootste internetwarenhuis vrijdagavond (Nederlandse tijd) twee uur platlegde, is wel bekend, maar het bedrijf wil er niets over zeggen.

Een medewerker van Keynote Systems, een bedrijf dat Amazon.com en andere sites monitort, vermoedt dat een verandering in de webinfrastructuur van Amazon de oorzaak van de storing is geweest.

'Amazon is één van de meest complexe retailsites van dit moment. Hoe complexer zoiets is, hoe groter de kans is dat het een keer misgaat', aldus de Keynote Systems-medewerker. Hij acht het niet waarschijnlijk dat Amazon het slachtoffer is geweest van hackers of van een enorme piek in het dataverkeer.

Deze storing is wel een van de grootste uit de geschiedenis van het bedrijf. De laatste keer dat de site er voor langere tijd uitlag, was in augustus 2006 toen de site ruim een half uur onbereikbaar was.