Twinkle | Digital Commerce

Eerste Europese internetreisbureau voor de ruimte geopend

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:59

In Nederland is donderdag het eerste online reisbureau voor ruimtevluchten voor toeristen geopend. Bij Your Galaxy kunnen particulieren die het geld ervoor over hebben, een retourtje naar de ruimte boeken.

Het bedrijf Your Galaxy is donderdag onder grote belangstelling van de media begonnen met de verkoop van tickets voor inwoners van Nederland, België en Luxemburg. De ruimtereizen zijn alleen online te boeken en kosten ongeveer 140.000 euro. Daarvoor krijgt de klant een reis van drie kwartier waarbij gedurende vier minuten door de ruimte wordt gevlogen.

Het kantoor heeft de exclusieve rechten van de ruimtetickets van multimiljonair Sir Richard Branson. Zijn commerciële ruimtevaartmaatschappij Virgin Galactic maakt deel uit van een wereldwijd zeer exclusief netwerk van Accredited Space Agents en werkt sinds 2005 aan het realiseren van commerciële ruimtereizen.

Your Galaxy is de eerste en enige vertegenwoordiger van Virgin Galactic in de Benelux. Virgin Galactic maakt gebruik van een zelf ontworpen vlieg- en ruimtevaartuig. Het toestel gaat de lucht in op de rug van een vliegtuig, wordt vervolgens losgekoppeld en lanceert zichzelf dan de dampkring uit.

Vanaf 2009 wil Your Galaxy zijn eerste vluchten gaan uitvoeren.