Twinkle | Digital Commerce

Consumentenautoriteit onderzoekt ticketaanbieders

2017-11-11
170130
  • 0:56

De Consumentenautoriteit onderzoekt grote online ticketaanbieders waaronder Vliegtarieven.nl (Montys) en Cheaptickets.nl (Beins). De toezichthouder controleert onder meer of vluchtaanbiedingen daadwerkelijk boekbaar zijn tegen het vermelde tarief.

Online aanbieders van tickets verweren zich tegen de beschuldigingen door naar de vliegtuigmaatschappijen te verwijzen. 'Ik heb tegen de inspecteurs van de Consumentenautoriteit gezegd dat het voor ons niet altijd mogelijk is, omdat de airlines aan de knoppen zitten. Via hun yield management-systemen fluctueren de prijzen', zegt Montys-directeur Bob Rus. De Consumentenautoriteit gaat zich hier volgens hem over beraden. 'Zij willen inzage in ons e-mailverkeer met airlines.'

De toezichthouder wil bovendien dat de websites duidelijk vermelden dat genoemde prijzen exclusief boekingskosten zijn. De branche reageert kritisch op die wens omdat er nog geen concrete afspraken - in het kader van de Code Reisaanbiedingen - over zijn gemaakt. De toezichthouder zou zich echter mede baseren op de nieuwe Europese richtlijn voor 'eerlijke handelspraktijken'.
De Consumentenautoriteit is de toezichthouder op consumentenrecht en eerlijke handel. De instantie bevordert eerlijke handel tussen bedrijven en consumenten, met als uitgangspunt de economische belangen van consumenten.

Bron: Reisrevue