Twinkle | Digital Commerce

Thuiswinkel.org-leden hebben voorkeur voor iDeal

2017-05-26
170130

In Nederlandse webwinkels worden gemiddeld vier betaalmethoden aangeboden. IDeal is onder 85 procent van de leden van de branchevereniging Thuiswinkel.org de populairste methode. Tweederde van de leden biedt vooruitbetaling via de bankoverschrijving aan.

Dit zijn de belangrijkste conclusies van een onderzoek dat de branchevereniging voor de thuiswinkelmarkt samen met Innopay vandaag tijdens het Online Betaal Congres heeft gepresenteerd. De steekproef is online uitgevoerd onder 180 webwinkels die zijn aangesloten bij Thuiswinkel.org.

Uit de steekproef blijkt dat na iDeal en de bankoverschrijving, de betaling per creditcard het meeste wordt aangeboden. Van de ondervraagde webwinkels biedt 59 procent deze methode aan.

Een opvallende plaats heeft Paypal met een dekking van 45 procent van de webwinkeliers. 'Paypal wordt alleen door webwinkels met een omzet van 1 miljoen euro of minder geaccepteerd en niet door grotere webwinkels', concluderen de onderzoekers. Een duidelijke verklaring is hier niet voor.

In de meeste gevallen waarbij iets verkeerd gaat bij de betaling van online bestellingen, noemt 37 procent van de winkeliers dat geleverde producten niet worden betaald. Bijna een kwart klaagt over stornering van een incasso en 21 procent heeft ervaring met bestellingen die zijn afgerekend met gestolen creditcards.

Het is voor het eerst dat de branchevereniging voor de thuiswinkelmarkt onder eigen leden onderzoek heeft gedaan naar het gebruik en de kosten van online betaalmethoden.