Twinkle | Digital Commerce

NMa onderzoekt hoge inkoopprijzen webwinkeliers

2017-11-11
170130
  • 0:55

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zoekt webwinkeliers die een boekje willen opendoen over de extra hoge inkoopprijzen die webwinkels zouden moeten betalen. Hierdoor betalen consumenten onnodig te veel voor hun online aankopen.

De Mededingingsautoriteit is op zoek naar webwinkeliers die openlijk willen getuigen over de prijsafspraken bij importeurs. Onlangs bleek uit een enquête van de branchevereniging Thuiswinkel.org dat een derde van de webwinkeliers hogere inkoopprijzen moeten betalen dan gewone winkels omdat ze anders ver onder de prijs van de gewone winkels kunnen verkopen.

Ook moeten webwinkels hogere adviesprijzen hanteren omdat fabrikanten anders dreigen ze niet meer of veel te laat te zullen leveren.

De NMa heeft afgelopen weken al zeker tien meldingen binnen gekregen. Het onderzoek blijft echter steken omdat internetwinkeliers uit angst anoniem willen blijven, schrijft De Telegraaf.

'De NMa heeft ons laten weten dat ze een onderzoek willen starten. Ze hopen nu dat wij leden kennen die wél openlijk willen getuigen. We hebben er nu één bereid gevonden', zegt Thuiswinkel.org-juriste Ank van Heeringen in de krant.