Twinkle | Digital Commerce

'Ervaren internetter controleert webwinkel'

2017-05-26
175127
  • [nieuws]
  • 1:01

webshop2Negen op de tien internetgebruikers met iets meer ervaring controleert of een site veilig is, voordat ze er een aankopen doen. Dit gebeurt meestal door het fysieke adres van de site te controleren, naar referenties te zoeken en te controleren of een site een bepaald keurmerk mag dragen.

Uit een online enquête die door 1800 HCC-leden (Hobby Computer Club) is ingevuld, blijkt dat de meesten wel eens iets online kopen (90 procent). 44 Procent van de ondervraagden verkoopt zelf ook iets online.

De belangrijkste redenen om iets online te kopen, zijn het gemak, de mogelijkheid om 24 uur per dag te bestellen en de snelheid.

Ruim een derde van de ondervraagden koopt iets in een internetwinkel omdat ze daar al vaker iets hebben besteld. Een net zo grote groep komt bij een webwinkel uit via een vergelijkingssite en 17 procent zegt via Google op de site van een webwinkel te komen.

Ongeveer de helft van de ondervraagden HCC-leden koopt ook wel eens iets via een buitenlandse site. Landen die dan de voorkeur genieten, zijn Duitsland en Noord-Amerika.