Twinkle | Digital Commerce

Google plaatst videoadvertenties tussen zoekresultaten

2017-05-26
170130
  • 1:03

Google is gestart met een test waarbij videoadvertenties tussen de zoekresultaten worden geplaatst. Bovendien werkt het bedrijf nog aan meer advertentievarianten, waaronder afbeeldingen en interactieve kaarten.
 
Gebruikers zullen de videoadvertenties in het begin niet echt opmerken, denkt Google. De commercials beginnen pas te spelen als de gebruikers op een kleine afspeelknop, herkenbaar aan een plusteken, klikt.

De advertentie kan een korte commercial zijn, maar ook een filmtrailer of een andere videoclip, schrijft The New York Times.

Adverteerders moeten wel extra betalen om een video als advertentie te plaatsen. Dit gaat, net als bij de tekstadvertenties, met een veilingsysteem waarbij de adverteerder de prijs intikt die hij wil betalen.

De adverteerder betaalt voor het aantal keren dat gebruikers op de knop klikken waarmee de video gaat spelen. Eventuele doorklikratio's worden niet in de kosten meegenomen.

De videoadvertenties moeten overigens ook relevant zijn en worden aangepast bij de zoekopdracht van de gebruiker. 'Als je op golfclubs zoekt, krijg je een advertentie van golfclubs, geen banner over Pepsi', legt Marissa Mayer uit, vicepresident van de onderdelen zoekproducten en user experience bij Google.

Het is nog niet bekend hoe de videoadvertenties er tussen de zoekresultaten uitzien, omdat Google nog geen beeldmateriaal heeft verspreid.

 

 

 


https://www.google.com/adsense/static/en_US/video.html