Twinkle | Digital Commerce

Virtueel meubels husselen met Ikea

2017-05-26
170130
  • 0:54

Meubelgigant Ikea helpt consumenten sinds deze week via internet bij het inrichten van hun woning. In een nieuwe campagne worden consumenten opgeroepen om vooral te gaan schuiven met hun eigen meubels.

Om dit schuiven gemakkelijker te maken heeft de winkel een site opgezet, designyourownlife.nl, waar bezoekers virtueel met hun meubels kunnen schuiven met behulp van een "husseltool". Daarnaast worden er adviezen gegeven over inrichting en belichting. 'Zo hoeft het niet veel geld te kosten om van je thuis de beste plek ter wereld te maken', aldus de meubelwinkel.

Volgens Ikea heeft 35 procent moeite met het inrichten van een ruimte. Het kiezen van kleuren is voor 36 procent moeilijk.

Voor het husselen is een speciaal muziekje gecomponeerd dat gebruikers op de site kunnen downloaden en dat het schuiven met meubels "moet stimuleren". Daarnaast gaat Ikea op tv en op buitenborden reclame maken voor het husselen.

De husselcampagne wordt afgesloten met een zogeheten husselmarkt, die op 9 februari in Amsterdam wordt gehouden, en waar overcomplete spullen kunnen worden verkocht.