Twinkle | Digital Commerce

QXL Ricardo voor 1,3 miljard euro verkocht

2017-05-26
170130
  • 0:59

Het vroegere internetveilingbedrijf QXL Ricardo, dat nu Tradus heet, blijk te zijn gekocht door het Nederlandse internetbedrijf MIH Internet. Dit is een dochteronderneming van het Zuid-Afrikaanse mediaconcern Naspers. Over MIH Internet is niet veel meer bekend dan dat de letters staan voor Myriad International Holdings.

Het in Hoofddorp gevestigde MIH Internet betaalt 18 pond voor elk aandeel Tradus. Dat is ruim 19 procent hoger dan de slotboers van 6 november, de dag voordat het bod werd uitgebracht. Ook is het bijna 37 procent hoger dan de gemiddelde koers van het aandeel Tradus in de periode tussen 18 oktober en 6 november. In totaal komt de overnamesom hiermee op 946 miljoen pond (ruim 1,3 miljard euro).

De overname wordt niet eerder dan begin maart 2008 afgerond als de aandeelhouders en autoriteiten met de overname hebben ingestemd.

Afgelopen weekeinde meldde de Britse krant de Sunday Times al dat Naspers de nieuwe eigenaar van internetveiling QXL Ricardo zou worden. De internetveiling staat al enige tijd te koop. Aanvankelijk gingen geruchten dat eBay het bedrijf zou overnemen.